Los Melos

Los Melos

Misschien wel het beste wat er op dit moment te zien en te horen is op salsa-gebied hier in Nederland: Los Melos. Percussionist Nique Quentin heeft met deze groep absoluut een club topmuzikanten om zich heen weten te scharen. Recentelijk lanceerde hij zijn debuutalbum 'A Los Melómanos' (zie Spotify-player hieronder) waarvan de eerste single in Colombia inmiddels in de hitlijsten staat. De plaat laat zelfs de groten der aarde niet onberoerd; Ruben Blades himself deelde onlangs het album op zijn instagram-pagina.
Geïnspireerd door de traditionele sound van Colombiaanse salsagroepen als o.a. Grupo Niche weet Los Melos met een superstrakke percussiesectie en dikke blazersarrangementen een aanstekelijke show neer te zetten. Verwacht een band die uitpakt met muzikale virtuositeit, indrukwekkende vocale uithalen en -natuurlijk, hoe kan het ook anders- een torenhoge dansbaarheidsfactor.

“Ik heb vandaag de LP op gehad, een paar keer al. Ik vind het zo goed klinken, op alle vlakken; geluidswise, arrangementen... Hoe het gespeeld is, is fantastisch. Ja, ik kan er gewoon niet over uit. Ik vind het zo'n goeie plaat!” 


Maite Hontelé

Deze salsaband met superstrakke percussie en vette blazers op jouw evenement of festival? 

Boek Los Melos

Los Melos