Holandaluz

Gitarist Marnix DuCroock is uitvinder van de 'psychedelische flamenco'. Toen hij op zijn vierde Pink Floyd's 'The Division Bell' hoorde, wist hij meteen dat hij gitarist wilde worden. Zijn gitaardocent op de muziekschool was een flamencogitarist die nog met Paco Peña had gestudeerd. En zo begon het vlammetje te branden...
Marnix weet op unieke wijze flamencotechnieken te vermengen met zijn liefde voor symphonische pop, waarbij het typische flamenco-geluid subtiel in 'normale' couplet-refrein-vorm is gegoten met heerlijk sfeervolle zomerse vibes als gevolg.
Met verschillende studio-albums op zijn naam is Marnix met zijn Holandaluz inmiddels uitgegroeid tot een volwassen act en een graag geziene gast op festivals en plekken als Surfana, Bevrijdingspop, Stukafest, Groovy Classic en Bloemendaals leukste strandtent Woodstock '69.  

3voor12

“El Holandaluz is een doodleuke gitaarvirtuoos. Zijn werk mixt psychedelica en flamenco op nog nooit eerder vertoonde wijze. Het is afwisselend en zuiver instrumentaal”

- 3voor12

Heerlijk zomerse poppy flamenco-vibes op jouw evenement/festival/feest?

Boek Holandaluz

Holandaluz strand